Új OKI nyomtató és mélyfekete inkjet festék

Az OKI bemutatta nagy teljesítményű, Color Painter-E64s elnevezésű, széles formátumú inkjet nyomtatóját. Az új berendezés, hat színnel dolgozik, a színspektrum 90 %-át lefedik az árnyalatok és számos különböző termék elkészítésre lehet használni. A nyomtatás az innovatív DDP technológiával történik, ez relatíve nagy nyomtatási teljesítmény elérését teszi lehetővé. OKI újdonság a nagy színmélységet elérő, nagy intenzítású fekete inkjet festék. A korszerű nyomtató vezérlése PC-ről is lehetséges, egy különleges program segítségével.

forrás: nyvonline.hu

Új digitális nyomógép tesztelése

A Durst – cég legújabb digitális nyomógépét a delta SPC 130-at egy német nyomdában tesztelték. Az új nyomógép olyan Single-Pass nyomófejjel rendelkezik, melyet eddig csak a kerámia nyomtatásnál alkalmaztak. A 9350 m2/óra nyomtatási sebesség kis és közepes példányszámú termékek gazdaságos elkészítését teszi lehetővé – a gyártó cég információi szerint. A folyamatos nyomtatás biztonságát, a szintén újdonságnak számító inkjet festéktovábbító rendszer /Durst Water Technology/ biztosítja. A szagmentes és egészségre nem ártalmas festékek alkalmazása élelmiszer csomagolóanyagok gyártását is lehetővé teszi.

forrás: nyvonline.hu

Papírpor érintkezésmentes eltávolítása

A tekercses inkjet nyomtatásnál számos probléma okozója lehet a papírpor, főleg a natúr papírokra történő nyomtatásnál. A svájci Hunkeler System AG PEM elnevezésű berendezése a papírport nyomtatás előtt, érintkezésmentesen távolítja el, akár 300 m/perc nyomtatási sebességnél is. A kompakt építésű berendezés felszerelhető már működő, tekercsre dolgozó nyomógépekre is. A maximális pályaszélesség 770 mm lehet.

forrás: nyvonline.hu

Felületnemesítés – LED UV technológiával

1480938741A német Zeller+Gmelin GmbH olyan új LED UV sugárzásra megszilárduló anyaggal jelentkezett, melyet a hideg fóliás technológiáknál lehet alkalmazni. A hideg fóliás felületnemesítést az eljáráshoz alkalmas eszközökkel felszerelt íves ofszetgépeken, valamint a keskeny pályás címkenyomógépeken használhatják fel sikeresen. Ezzel a technológiával olyan különleges hatású felületeket lehet a nyomatokon létrehozni, amelyek „megfogják” a szemlélődő vásárló figyelmét. Az új ragasztóanyagot az íves ofszetgép festékvályújában elhelyezve lehet vizes vagy száraz ofszettechnológiával felvinni a megfelelő, felületnemesítendő helyekre. Az új anyag számos gazdasági és környezetvédelmi előnnyel rendelkezik az eddig ismeretes hasonló anyagokkal összehasonlítva- számolt be a gyártó cég.

forrás: nyvonline.hu

Szakmai nap a Lurdy házban

Szakmai napot tart a Magyar Szitanyomók Szövetsége október 19-én a Lurdy Házban.

Az esemény teljesen ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

A programról röviden:

 • 9:30 Érkezés, reggeli
 • 10:00 Előadadások
  • Hol van a szakképzett munkaerő a piacról?
  • Iparági innovációk
  • Kovács András Péter (KAP) stand-up comedy előadása
  • Hol van a vevő? Mi jár a vevő fejében?
  • Hol a pénz a digitális nyomtatásban? Hogyan lehet ebben az üzletágban profitot csinálni és növekedni?
  • LFP Operátor szakmai workshop
 • 14:10 Állófogadás, “Alapanyag és gépsimogató”

HP Latex technológia legújabb nyomtatói is megtekinthetőek lesznek a helyszínen:
HP Latex 315,HP Latex 365 és a HP Latex 560-as típus is, amelyeket először, élőben ezen a rendezvényen láthat majd munka közben!

További információk és regisztráció a képre vagy IDE kattintva.

KBA: körforgó szitanyomógép bemutatása

1467622542A drupa-n sok szakember érdeklődött a KBA Rapida RSP 106 elnevezésű szitanyomó gép iránt, amellyel lakkozást lehet végezni – különböző rétegvastagságokban – max. 8000 ív/óra teljesítménnyel. A nyomóműben található a körforgó szita nyomóforma és a nagy pontossággal szabályozható rákel-rendszer. Az egyenletes lakk felvitelt az ellennyomóhenger kompresszibilis borítása biztosítja. Lehetőség van különböző finomságú szita anyagok alkalmazására is a napi munka során.

 

forrás: nyvonline.hu

Magas automatizáltság CTP levilágítóknál is

1453128900A Heidelberg Druckmaschinen AG legújabb fejlesztése, hogy a különböző formátumú Suprasetter CTP levilágítókhoz automatizálási lehetőséget ajánl a nagy volumenű nyomólemezt felhasználó nyomdák számára. Az opcionálisan rendelkezésre álló Auto Palett Loader /APL/ segítségével a nyomólemez készítés munkaműveletei automatizálhatók, ezzel élőmunka ráfordítás takarítható meg. Az új APL rendszer a jelentkező nyomdai igényeknek megfelelően moduláris elemekből építhető fel. A flexibilis megoldással max. 1200 nyomólemez készíthető el teljesen automatizált munkafolyamattal.

 

 

forrás: nyvonline.hu

Nyomtatott elektronika – a gyártás fejlesztése

1448304560A német Innovation-Lab intézményben tervszerű körülmények között folynak a kísérletek, hogy különleges nyomtatási technológiákkal, különböző célokra alkalmazható elektronikai elemeket gyártsanak. Ezeket az új elemeket a bioelektronika, a gyógyászati diagnosztika, szenzoros technológiák területein lehet sikeresen alkalmazni. Az intézetben folyó kísérletek fő célja, hogy olyan technológiákat alakítsanak ki, melyekkel már tömeges méretekben is lehet organikus elektronikai elemeket gyártani. Másik fontos kutatási irány új, optimális tulajdonságú anyagok keresése, fejlesztése. A kutatómunkát több neves német egyetem is támogatja.

 

forrás: nyvonline.hu

Jelentős Mimaki újdonság

1443376439Az egyre szélesebb körben terjedő inkjet nyomtatás ipari célú alkalmazásához fejlesztette ki a Mimaki az UJF-7151 elnevezésű síkágyas nyomtatóját. A korszerű berendezést elsősorban a jelenleg szitanyomtatással dolgozó üzemek alkalmazhatják sikeresen. A kiváló nyomtatási minőséget és pontosságot a Mimaki Advanced Pass System 4 rendszer biztosítja. A maximális nyomtatható formátum 710 x 510 mm, nyomtatási teljesítmény 3,3 m2/óra. A nyomtatás Mimaki UV inkjet festékekkel történik, amely számos különböző nyomathordozó típuson mutat jó tapadási tulajdonságokat. Az egyes fúvókák munkájának ellenőrzését, a nyomtatási folyamat alatt az újdonságnak számító NCU rendszer ellenőrzi.

 

forrás: nyvonline.hu

Gallus: digitális címkenyomtatás és felületnemesítés – egy munkamenetben

1437988781A Labelexpo kiállításon mutatja be a svájci Gallus legújabb, az inkjet nyomtatást a hagyományos nyomtatással és a felületnemesítéssel kombinálva dolgozó, DCS 340 elnevezésű gépsorát. A kiváló nyomatminőséget az 1200 dpi felbontású nyomtatás biztosítja. Az inkjet nyomófejeket a Fujifilm fejlesztette és gyártotta. A gazdaságos üzemelést az inline lakkozás, stancolás, és címkeháló eltávolítási lehetőség biztosítja. A kiállításon a látogatók megtekinthetik a Gallus ECS 340 gépsort is, melyből eddig több mint 250-et értékesítettek világszerte.

forrás: nyvonline.hu